Flygteorikurs

Förverkliga en dröm nu – lär Dig flyga!

Tuna Aero arrangerar i samarbete med Borlänge flygklubb teoriutbildning för privatflygcertifikat (PPL/LAPL). Vi planerar att starta nästa kursstart i december 2023 med avslutning i april 2023. Kursen omfattar ca 2o lektionstillfällen om ca 2,5 tim per tillfälle då vi läser en rad olika ämnen, t ex navigation, meteorologi, aerodynamik, flygets lagar (se preliminärt schema för kommande kurs).  I kursen ingår även intressant besök i flygledartornet vid Borlänge flygplats. Kursen är öppen även för UL-elever. För UL-elever är kurslitteraturen mindre omfattande och vissa lektioner inte obligatoriska.

Vi kontrollerar löpande elevernas kunskaper genom skolprov. För att undvika ansamling av prov i slutet av utbildningen underlättar vi för eleverna att löpande skriva sina ”skarpa” prov för luftfartsmyndigheten (Transportstyrelsen) i takt med att delmomenten avslutas i utbildningen.

Transportstyrelsen har en detaljerad beskrivning över den teoretiska kunskap Du som elev ska besitta för att klara myndighetens nio (9) teoriprov för PPL respektive LAPL(A). Du kommer åt beskrivningen för varje ämne här (Måldokument för PPL/LAPL – Transportstyrelsen).

Läs också gärna Transportstyrelsens information om de teoretiska proven för PPL/LAPL på https://www.transportstyrelsen.se/sv/luftfart/Certifikat-och-utbildning/teoriprov-for-piloter/.

Lektionerna hålls delvis i Borlänge Flygklubbs lokaler vid Borlänge flygplats, delvis i lokaler i Falun. Hitta till Karta Borlänge FlygklubbBorlänge flygklubbs lokaler vid Dala Airport (klicka på bilden)>>.

Kostnaden för teorikursen 2023-2024;

PPL/LAPL – 15.600 kr inkl litteratur
UL – 10.900 kr inkl litteratur

(för elever som redan har litteratur – hör av er till oss för uppgift om pris)

Anmäl gärna intresse på vår e-postadress; info@tunaaero.se.

Kommentarer inaktiverade.