Flygteorikurs

Förverkliga en dröm nu – lär Dig flyga!

Tuna Aero arrangerar i samarbete med Borlänge flygklubb teoriutbildning för privatflygcertifikat (PPL/LAPL). Nästa kurs planeras börja i december 2017 eller januari 2018 och löpa fram till maj 2018. Kursen omfattar ca 2o lektionstillfällen om ca 2,5 tim per tillfälle då vi läser en rad olika ämnen, t ex navigation, meteorologi, aerodynamik, flygets lagar (se schemat för 2017).  Lektionerna innehåller även intressanta besök i flygledartorn och den lokala flygverkstaden. Kursen är öppen även för UL-elever. För UL-elever är kurslitteraturen mindre omfattande och vissa lektioner inte obligatoriska.

Vi kontrollerar löpande elevernas kunskaper genom skolprov. För att undvika ansamling av prov i slutet av utbildningen underlättar vi för eleverna att löpande skriva sina ”skarpa” prov för luftfartsmyndigheten (Transportstyrelsen) i takt med att delmomenten avslutas i utbildningen.

Transportstyrelsen har en detaljerad beskrivning över den teoretiska kunskap Du som elev ska besitta för att klara myndighetens nio (9) teoriprov för PPL respektive LAPL(A). Du kan ladda ned beskrivningen här >>

Läs också gärna Transportstyrelsens information om den teoretiska delen av PPL utbildningen och kraven för PPL.

Lektionerna hålls delvis i Borlänge Flygklubbs lokaler vid Borlänge flygplats, delvis i lokaler på Myntgatan 39 i Falun. Hitta till Karta Borlänge FlygklubbBorlänge flygklubbs lokaler vid Dala Airport (klicka på bilden)>>.

Preliminärt datum för nästa kursstart torsdag 14 januari 2017.

Kostnad teorikurs vintern/våren 2017 (kan komma att justeras för kursen 2017/2018);
PPL/LAPL – 13.900 kr inkl litteratur
UL – 9.900 kr inkl litteratur

Anmäl gärna intresse på vår epostadress; info@tunaaero.se.

Kommentarer inaktiverade.