Flygteorikurs

Förverkliga en dröm nu – lär Dig flyga!

Tuna Aero arrangerar i samarbete med Borlänge flygklubb teoriutbildning för privatflygcertifikat (PPL/LAPL). Vi planerar att starta nästa kurs tisdag 26 oktober 2021 med avslutning i april 2022. Kursen omfattar ca 2o lektionstillfällen om ca 2,5 tim per tillfälle då vi läser en rad olika ämnen, t ex navigation, meteorologi, aerodynamik, flygets lagar (se preliminärt schema för flygteorikurs 2021/2022).  Som framgår av schemat kommer ca hälften av lektionerna att ske on-line.  I kursen ingår även intressant besök i flygledartornet vid Borlänge flygplats. Kursen är öppen även för UL-elever. För UL-elever är kurslitteraturen mindre omfattande och vissa lektioner inte obligatoriska.

Vi kontrollerar löpande elevernas kunskaper genom skolprov. För att undvika ansamling av prov i slutet av utbildningen underlättar vi för eleverna att löpande skriva sina ”skarpa” prov för luftfartsmyndigheten (Transportstyrelsen) i takt med att delmomenten avslutas i utbildningen.

Transportstyrelsen har en detaljerad beskrivning över den teoretiska kunskap Du som elev ska besitta för att klara myndighetens nio (9) teoriprov för PPL respektive LAPL(A). Du kan ladda ned beskrivningen här >>

Läs också gärna Transportstyrelsens information om den teoretiska delen av PPL utbildningen och kraven för PPL.

Lektionerna hålls delvis i Borlänge Flygklubbs lokaler vid Borlänge flygplats, delvis i lokaler på Myntgatan 39 i Falun. Hitta till Karta Borlänge FlygklubbBorlänge flygklubbs lokaler vid Dala Airport (klicka på bilden)>>.

Kostnad teorikurs hösten 2021/vintern 2022 (priser inkl moms);

PPL/LAPL – 14.600 kr inkl litteratur
UL – 10.500 kr inkl litteratur

(för elever som redan har litteratur – hör av er till oss för uppgift om pris)

Anmäl gärna intresse på vår epostadress; info@tunaaero.se.

Kommentarer inaktiverade.